Industri og Erhverv

En kort historie om landbruget i England

Landbruget har været en vigtig del af det engelske samfund i århundreder. Det begyndte med den romerske invasion i 43 e.Kr., hvor de første marker blev beplantet. Normannerne indførte nye landbrugsteknikker i det 11. århundrede, hvilket forbedrede udbyttet af afgrøderne og førte til fremkomsten af landsbyer og byer. I det 14. århundrede var England et af de mest velstående lande i Europa takket være sin blomstrende landbrugsindustri.

Landbrugsrevolutionen
Landbrugsrevolutionen begyndte i det 18. århundrede og betød en dramatisk stigning i fødevareproduktionen takket være nye opfindelser og landbrugsmetoder. En af de vigtigste opfindelser i denne æra var såmaskinen, som gjorde det muligt for landmændene at plante afgrøderne mere effektivt. Brugen af gødning og husdyr blev også øget i denne periode, hvilket yderligere øgede fødevareproduktionen.

Den moderne landbrugsindustri i England er meget anderledes end i århundredernes fortid, men den spiller stadig en afgørende rolle i landets økonomi. Landbruget tegner sig for ca. 0,6 % af Englands BNP og beskæftiger ca. 1 % af arbejdsstyrken. Størstedelen af bedrifterne i England er familiedrevne virksomheder, og mange af dem er gået i arv fra generation til generation. I dag producerer engelske landmænd en lang række forskellige afgrøder, herunder hvede, byg, havre, kartofler og frugt.

Landbruget har været en vigtig del af det engelske samfund i århundreder og har spillet en afgørende rolle i landets økonomi. Landbrugsindustrien har ændret sig dramatisk gennem tiden takket være nye opfindelser og landbrugsmetoder. I dag producerer engelske landmænd en lang række forskellige afgrøder, som folk over hele verden nyder godt af.

Vis mere

Relaterede nyheder

Back to top button