Mad og sundhed

Nyt Rotpunkt badeværelse

 

Få et klimavenligt badeværelse

I Tyskland ligger Rotpunkt, der er producerer køkken, bad og garderobe. Virksomheden startede i 1930 med at producere cigaræsker og ændrede gradvist deres produktion til at producere køkkener. Sidenhen er bad, garderobe og bryggers også kommet på menukortet. Rotpunkt kunne ikke begrænse deres succes til kun Tyskland, og i dag ligger der flere butikker spredt over Danmark. Hovedkvarteret er i Kolding, men den gode rådgivning og de smukke miljøvenlige produkter finder man i alle butikker. Rotpunkt har mere end almindeligt fokus på miljøet, og planen er at være 100% CO2 neutral i januar 2020. Rotpunkt arbejder desuden med Bioboard, der er et klimavenligt materiale indeholdende majs, som derved formindsker forbruget af CO2 med 30% og samtidig bevarer råstyrken i materialet.

Alle typer badeværelser

Rotpunkt tilbyder mange forskellige løsninger, inklusiv mange forskellige typer materialer og mange forskellige farvevalg. Der vil derfor være noget for alle dem, der ønsker et lille badeværelse og alle dem, der ønsker et stort badeværelse. Som kunde ved Rotpunkt er man ikke tvunget til at tilpasse sig få produktlinjer, og et nyt badeværelse vil kunne matche et hvert ønske for badeværelse. Læs mere om Nyt badeværelse her.

Udviklingen i badeværelser

Badeværelset gennem tiden har taget en enorm udvikling. For hundrede år siden var det ikke unormalt, at man måtte bade i gården eller i kælderen i et fælles brus med de andre beboere i huset. Også WC’et har måtte se sig sat uden for døren. Efterhånden som årerne gik blev WC’et flyttet indenfor; enten til en plads på bagtrappen eller ind i et lille rum i lejligheden. Flytter man blikket frem til dette årtusinde, så er WC’et blevet til badeværelset, der har indtaget en noget mere central rolle i hjemmet. I startede af det tyvende århundrede og inden finanskrakket i 2008 blev der jongleret med et begreb om et Velværelse, som var et velværerum på mindst 10-15 m2 med afskærmet toilet, fritstående badekar og gerne dobbelt håndvaske og brus. Fliser og udtryk skulle signalere wellness, og ting man ellers forbandt med stuehygge, rykkede ud på badeværelset: Vaser, tæpper, billeder og andre pyntegenstande.

 

Vis mere

Relaterede nyheder

Back to top button